Zalm met venkel en wortel

Ingrediënten :

- 1/2 venkel

- 3 middelgrote wortels

- peper en zout

- 4 plakken zalmfilet (à ca. 100 gr)

- 1 scheutje versgeperst citroensap

- 1 eetlepel olijfolie 

- 2 eetlepels zure room

 

Bereiding :

- Was de venkel, snij hem doormidden en verwijder de stronk. Schil de wortels en maak ze schoon. Snij beide in plakken. Breng in een pan een beetje water aan de kook, strooi er zout in en kook hierin de venkel- en wortelplakken op een lage temperatuur afgedekt in 10-15 minuten beetgaar.

- Dep de zalmfilets droog, druppel er citroensap over en kruid met zout. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalmfilets op een gemiddelde temperatuur 4 minuten aan iedere kant.

- Giet de venkel- en wortelplakken af in een zeef, laat ze even uitlekken en doe ze dan weer terug in de pan. Kruid de groenten nu met peper en zout en roer de zure room erdoor. Schep de groenten midden op twee borden, leg de zalmfilets op het groentebed en serveer.

 

Smakelijk !

 

Terug naar blog