Dit recept is heel eenvoudig. De suiker in het fruit telt nauwelijks en je hebt niets anders nodig om het zoeter te maken. Ook bevat dit dessertje chiazaad, wat helpt om je bloedsuikerspiegel en cholesterolgehalte onder controle te houden.
Ingrediënten
- 1 kiwi, in sneetjes
- vanille-extract
- kaneel
- ½ kopje aardbeien, in sneetjes
- 1 kopje magere Griekse yoghurt
- ¼ kopje magere melk of amandelmelk
Voorbereiding
- Meng de chiazaadjes met de melk en bewaar dit mengsel vervolgens drie tot vier uur in de koelkast. Na die tijd zul je zien dat het mengsel de consistentie van een mousse of gel heeft aangenomen.
- Haal het mengsel uit de koelkast en voeg de yoghurt, vanille-extract en kaneel toe.
- Schep de mousse vervolgens over in een mooi glas en leg het gesneden fruit er bovenop. Je kan ook nog een paar muntblaadjes toevoegen als garnering.
Smakelijk !