Gebakken appel gevuld met noten en gedroogd fruit.

  • 4 appels
  • 1 sinaasappel 
  • 20 gr gedroogde abrikozen
  • 20 gr rozijnen 
  • 15 gr pompoenpitten
  • 15 gr walnoten
  • 1 eetlepel water
  • kaneel
     

Bereiding :

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Was de sinaasappel goed en rasp de zeste van de sinaasappel fijn. Pers daarna de sinaasappel uit.
  3. Meng de walnoten met de rozijnen en gedroogde abrikozen en hak ze fijn. Meng dit met de pompoenpitten, kaneel en sinaasappelzeste.
  4. Snij het kroontje van de appel weg en verwijder het klokhuis met een appelboor. Vul het midden van elke appel met de notenmix door deze stevig in de appel te duwen.
  5. Plaats de appels in een ovenschaal met het water en sprenkel er het sinaasappelsap over.
  6. Overdek de ovenschaal met aluminiumfolie en laat 20 minuten bakken in de oven.
  7. Verwijder na 20 minuten de folie en laat nog 10 à 15 min in de oven bakken.
  8. Serveer warm.

Dit is een lekker winters dessert die wat minder koolhydraten bevat.

Smakelijk !!!

Terug naar blog