Maaltijdsalade

Maaltijdsalade
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • ½ krop groene eikenbladsalade
  • 1 knoflookteentje
  • 3 eieren
  • 100 gr hummus
  • 25 gr zadenmix
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper 

Bereiding

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne reepjes. Was de aubergine en courgette en snij in de lengte in dunne reepjes. Snij de reepjes vervolgens in 3 stukken. Was de salade, laat goed uitlekken en snij klein.

Doe de paprika, aubergine en courgette in een kom, druppel olijfolie erover en pers de knoflook erboven uit. Meng met je handen zodat alle groenten bedekt zijn met olie.

Verhit een grillpan en gril de groenten totdat ze zwarte strepen krijgen en vocht afgeven. Leg de groenten daarna op een warm bord en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.

Breng in een steelpan water aan de kook met een beetje azijn. Maak met een lepel een draaikolk in het water en breek in het midden van deze draaikolk het ei. Laat het ei 3 minuten pocheren, zorg ervoor dat het water niet kookt. Schep het ei vervolgens met een schuimspaan voorzichtig vanuit de pan in een kommetje met koud water. Leg het ei vervolgens op keukenpapier om uit te lekken. Pocheer alle eieren één voor één op dezelfde manier.

Doe de hummus in een kommetjes en voeg olijfolie toe. Roer goed door elkaar. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Meng de salade en gegrilde groenten goed door elkaar, giet de hummusdressing erover en garneer met de zadenmix en gepocheerde eieren.

Tip: Ook erg lekker met verse koriander.

Terug naar blog