Pompoensoep met Griekse yoghurt zonder suiker

Ingrediënten (4 personen) :

  • 800 gr pompoen
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 eetlepel verse geraspte gember
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 1 koffielepel gemalen koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 ml groentebouillon
  • 600 ml water
  • 1 koffielepel versgemalen peper
  • 3 eetlepels fijngehakte platte peterselie
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt

Bereiding :

Snij de pompoen in stukken, verwijder de pitten. Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Verhit de olie en fruit daarin de ui en knoflook glazig. Bak de gember, komijn en koriander mee tot het gaat geuren. Voeg pompoen, water en bouillon toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met peper. Schep de pompoensoep in grote kommen en voeg platte peterselie toe. Schep in elke kom een lepel Griekse yoghurt.

Smakelijk !

Terug naar blog