INGREDIENTEN VOOR 10 STUKS :
- 125 ml. lauwe melk
- 21 gr. verse gist
- 250 gr. bloem (+ wat extra)
- 3 el. gesmolten boter
- 3 eierdooiers
- 500 gr. magere plattekaas
- 8 el. aspartaampoeder (geschikt om te bakken)
- 30 gr. maïszetmeel
- 5 druppels vanille-extract
- 1 kleine geraspte citroenschil
BEREIDING :
- Verbrokkel de gist in de lauwe melk en laat een kwartiertje staan.
- Doe de bloem met 5 el. aspartaam, 1 eierdooier en de gesmolten boter in een kom en giet er het gistmengsel bij. Kneed tot een glad deeg. Laat 45 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.
- Meng de plattekaas met het maïszetmeel, 3 el. aspartaam, het vanille-extract, 1 eierdooier en de geraspte citroenschil tot een gladde massa.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit (20 x 30 cm). Bestrijk het met de vulling en rol op.
- Snij de rol in 10 dikke stukken. Schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier, dek af met plasticfolie en laat opnieuw 15 minuten rijzen.
- Bestrijk de deegstukken met eierdooier en zet ze 25 minuten in de oven. Laat de koeken afkoelen op een rooster.
GENIET ERVAN !